Mihin yhteyttä?

Savo-Pielisen jätelautakunta vastaa jätehuollon viranomaistehtävistä. Jätelautakunta päättää mm. jätehuoltomääräyksistä ja jätetaksasta sekä seuraa jätehuollon liittymisvelvollisuuden toteutumista.

Jätehuollon käytännön palvelutehtävät kuuluvat kuntien yhteiselle jäteyhtiölle, Jätekukolle. Jätekukko hoitaa mm. jätteiden kuljetukset ja käsittelyn, ylläpitää jätehuollon palveluverkostoa sekä neuvoo ja tiedottaa jätehuoltoasioista.

Jätehuollon valvontatehtävät kuuluvat ympäristönsuojeluviranomaisille. Valvovia viranomaisia ovat kuntien ympäristönsuojeluviranomaiset ja ELY-keskukset. Ne valvovat mm. jätteiden käsittelyn asianmukaisuutta ja roskaamiskiellon toteutumista.

Jätehuollon palvelut ja neuvonta

Kun haluat liittyä jätehuoltoon tai muuttaa omia jätehuoltopalveluja taikka haluat lisätietoa jätteiden lajittelusta tai käsittelystä, olethan yhteydessä Jätekukkoon.

  • Jätekukko, puh. 017 3680 152 tai asiakaspalvelu(a)jatekukko.fi
  • Voit liittyä jätehuoltoon ja tehdä muutoksia omiin jätehuoltopalveluihisi kätevimmin Jätekukon verkkoasioinnin, Omakukon, kautta.
Muutoksen hakeminen jätemaksuun tai poikkeaminen jätehuoltomääräyksistä

Kun kiinteistösi on jäänyt tyhjilleen ja haluat hakea kohtuullistamista jätemaksuun tai pitkää keskeytystä jäteastian tyhjennyksiin, toimita hakemus meille. Samoin, jos kiinteistösi on kokonaan käyttökelvoton tai se puretaan, voit hakea meiltä jätehuoltovelvoitteiden poistoa.

Alueiden roskaantuminen ja jätehuollon valvonta

Kun haluat ilmoittaa roskaantuneesta alueesta tai jätteiden epäasianmukaisesta käsittelystä, kuten poltosta, olethan yhteydessä oman kuntasi ympäristönsuojeluviranomaiseen.

  • Katso yhteystiedot oman kuntasi nettisivuilta.

Jätelautakunnan yhteystiedot

 

Savo-Pielisen jätelautakunta
PL 1097 (Suokatu 42), 70111 Kuopio
Puh. 017 185 668, jatelautakunta(at)kuopio.fi

Asiakaspalvelu on auki ma - to klo 9.00 - 15.00.